Waarom
Recyclen?

Waarom Recyclen

Net als bij het recyclen van materialen uit uw huishouden (papier, glas, plastics) is het recyclen van metalen onmisbaar voor het behoud van onze planeet. Het gebruik van gerecyclede materialen in plaats van nieuw gewonnen materialen, bespaart niet alleen energie, maar reduceert ook de uitstoot van broeikasgassen (waaronder CO2). Recyclen van metalen vermindert ook andere nadelige milieuaspecten die in verband worden gebracht met het winnen van nieuwe grondstoffen uit de aarde.

Het wordt algemeen erkend dat oude materialen naar de stort brengen en maar blijven doorgaan met mijnbouw niet een oplossing voor de lange termijn is. Materialen naar de stort brengen (terwijl dat voorkomen kan worden) is eigenlijk niet meer van deze tijd. Uw metalen naar een recyclebedrijf brengen is daarbij ook nog eens beter voor uw portemonnee!

EMR is een belangrijke schakel in de minimalisering van de hoeveelheid recyclebare metalen dat zijn leven op de stort eindigt. Lees meer over duurzaamheid hier

Metaal recyclen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor uw portemonnee. EMR biedt zeer concurrerende prijzen voor al uw schroot en metalen.